Arhive lunare: iulie 2013

Cicoarea si calitatile sale deosebite

Salut,

cicoareaMi-a placut de cand ma stiu aceasta planta. Copil fiind, imi placea culoarea extraordinara a florii, gaseam planta mandra si intangibila. Imi sarea tot timpul in ochi intre multitudinea de flori salbatice viu colorate de pe dealurile din satul copilariei mele…Nu reuseam niciodata s-o prind in coronite pentru ca florile sale mari aveau codite foarte mici, dar nu lipsea niciodata din buchetele pe care le aduceam seara acasa si le dadeam bunicii (ca s-o mai imbuneze un pic si sa nu ma mai certe ca hoinarisem ziua intreaga 🙂 )

Apoi am aflat ca este mai mult decat o floare frumoasa! Continuă să citești

Pentru mine viata este o calatorie- nu stii niciodata care va fi urmatoarea destinatie!

Salut,

calatorieEu consider viata o calatorie, un voyage de cautari si exepriente pe care, de putin timp, am invatat sa le caut si sa le accept cu inima deschisa. Am invatat ca viata este frumoasa, oamenii sunt frumosi si ca-mi place cine sunt, dar ca trebuie sa evoluez, ca este intotdeauna loc de mai bine. Am intors  ochii catre mine pentru ca “Cea mai pretioasa calatorie este aceea catre sufletul nostru, catre noi insine…”- Mircea Eliade.

Dar nu am fost mereu asa…nu, nu, nu! Continuă să citești

Stii cum sa te tratezi in caz ca te musca un caine ?

caineAbunda stirile despre cazuri de oameni atacati de caini peste tot in tara.

Conform Raportului cu privira la activitatea centrului antirabicpe anul 2012 publicat de Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, numai in Bucuresti au fost raportate 16192 de cazuri de oameni muscati de caine, dintre care 3300 au fost copii.

Vorbim de statistici oficiale care au la baza doar persoanele care s-au rezentat la medic dupa incident, in aceste conditii putem usor deduce ca numarul real este mult mai mare.

In ciuda evidentei, majoritatea cazurilor de plagi muscate raportate  nivel global sunt cauzate de animalele de companie si nu de cele fara stapan. Continuă să citești

Patlagina- mai mult decat o planta pentru tuse!

Salut,

patlaginaPatlagina este probabil planta medicinala cel mai des utilizata in familia mea. O primeam eu cand am fost copil si o folosesc si ca adult pentru a-mi trata copii. Pentru mine era o traditie sa culeg vara frunzele de patlagina.

Aveam in curte cateva plante pe care ocroteam inca din primavara si, an de an, le urmaream cum cresc.  Frunzele culese le puneam la uscat in locuri aerisite si umbroase, apoi mama le depozita in saculeti de hartie. Continuă să citești

Remedii din plante pentru intepaturile de insecte

Salut,

intepaturi insecteEste vara, perioada concediilor si a iesirii in natura. Indiferent daca esti la munte sau la mare, in padure sau in camp, in gradina casei tale si chiar in interiorul acesteia, sunt sanse mari sa simti piscaturile insectelor.

La noi cele mai frecvente piscaturi sunt provocate de albine, viespi, tantari, pureci, paienjeni, furnici, plosnite. In momentul in care ne inteapa, acestea elibereaza la nivelul pielii saliva, care, datorita continutului sau, determina aparitia unor reactii alergice ce variaza de la o unflatura usoara insotita de prurit la edem glotic, soc anafilactic sau moarte in cazul persoanelor alergice.

Asadar, simptomele intepaturilor de insecte, in ordinea gravitatii lor,  sunt urmatoarele: Continuă să citești

Stii cate beneficii pentru sanatatea ta are coada calului?

Salut,

sursa fosto: http://ro.wikipedia.org/wiki/Coada-calului

sursa foto: http://ro.wikipedia.org/wiki/Coada-calului

Articolul de astazi vine in intampinarea dorintei Iulianei Rozescu, care intr-un comentariu la articolul despre sanzaiene scrie :

Multumesc frumos pentru grija cu care ai pastrat invataturile de la
bunica ta.Sunt atat de pretioase!si bine faci ca le impartasesti cu noi.

Ieri am colindat pe pajistile inflorite de pe langa Pucioasa si am
adunat buchete cu sanziene galbene, care m-au vrajit cu mireasma lor!
Am retinut si reteta pentru tratamentul tiroidei si sunt nerabdatoare sa vad cum o va primi corpul meu.
  Tot ieri am adunat cimbrisorul cu florile lui mici-liliachi dar si coada calului.
Poate..in alt articol, ne povestesti despre ele.
   Cu mult drag, Iuliana”

Asa ca sa purcedem la treaba… Continuă să citești